10 april 2013

En liten Tutorial om nods

Nu är jag tillbaka. Jag fick en ordentlig förkylning med alla ingredienser och har väl inte riktigt haft ork att skapa något nytt i Silhouette på ett tag. Idag tänkte jag dela med mig av ett knep som jag använder rätt ofta. Ibland när jag hämtar en fil på nätet kan den vara lite stor och "tung" att ladda. Detta kan bero på flera saker men ofta beror det på att det är alldeles för många "nods" eller som en del kallar det "Points" i objektet. En bild kan då se ut så här när man markerat den och valt verktyget "edit Points"
Här ser man tydligt att det är väldigt många "nods". Detta kan få skärmaskinen att bli lite hackig i skärmomentet också.
Då gör jag som så här. Jag väljer verktyget "Trace" markerar hela mitt objekt som du ser på nästa bild
Jag drar ner "scale" till 4 och ökar "High pass" till max därefter väljer jag "trace". Då har jag fått en kopia av objektet men eftersom Silhouette tracar både på in och utsidan av linjerna på ett icke färglagt objekt så har jag fått dubbla linjer i mitt nya objekt. Det ser då ut så här:
Jag markerar då objektet och högerklickar, väljer release "compound path". Nu är alla delar separerade från varandra och kan flyttas var för sig. Markera den yttre (eller om du vill den inre)
linjen på objektet och välj ta bort, glöm inte att göra detta på alla delar i objektet. På min bild ser ni att i handtaget är det också dubbla linjer. I ett objekt med mycket detaljer är det lite pyssel men väl värt det för maskinen skär mycket bättre utan hackande på samma ställe, dessutom blir filen inte så tung att ladda.
 
Nästa steg är att markera alla delar i objektet och högerklicka igen och välj sedan "compound path". Då ser din nya bild ut som så här när du återigen väljer verktyget "Edit Points":
Som ni ser så är det betydligt färre "nods" utan att objektet har förlorat sin ursprungliga form. Ett bra tips är att se till att linjerna i objektet man vill traca är svarta och om det behövs lite tjockare. Jag hoppas att det här kan hjälpa någon.
Ha en bra dag
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar